Οργανώνοντας τα downloads στο μTorrent

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μου με τα torrents είναι η έλλειψη οργάνωσης. Ορίστε λοιπόν ορισμένα κόλπα για να οργανώσουμε τα πολύτιμα downloads μας όπως θέλουμε και να έχουμε το δίσκο μας σε τάξη.

1. Ξεχωρίζοντας τα ολοκληρωμένα από τα ημιτελή downloads.

Όλα τα ημιτελή downloads θα πάνε στο /downloads/incomplete, και μόλις τελειώσουν το μTorrent θα τα μετακινήσει αυτόματα στο /downloads.

Πηγαίνουμε options/preferences/downloads για να το ενεργοποιήσουμε:

incomplete torrents

2. Ετικέτες στα torrents και αυτόματος διαχωρισμός σε φακέλους.

Το μTorrent έχει τη δυνατότητα να δίνει ετικέτες στα torrents, και να μετακινεί τα ολοκληρωμένα downloads στα ανάλογα directories.

Πηγαίνουμε options/preferences/advanced/user_interface και εδώ δίνουμε ένα σύνολο από ετικέτες για τα downloads μας. Π.χ. movies|tv|apps|docs|music (μπορούμε να δώσουμε όσες θέλουμε).

labels pref

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε options/preferences/downloads και tickάρουμε το κουτάκι “append the torrent’s label to the directory name”.

append

Πλέον δίνουμε ετικέτα στο κάθε torrent κάνοντας δεξί click στο torrent στο κεντρικό παράθυρο. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το μενού για να δηλώσουμε νέες ετικέτες στιγμιαία.

add new labels

Αφού δώσαμε τις ετικέτες που θέλουμε μπορούμε να βλέπουμε την ετικέτα του καθενός torrent στο βασικό παράθυρο, ώστε να βλέπουμε με μια ματιά που έχουμε κατηγοριοποιήσει το κάθε torrent μας. Για να γίνει αυτό κάνουμε δεξί click στην οριζόντια στήλη με τα πεδία και κάνουμε tick στην επιλογή label (και σέρνουμε το πεδίο δεξιά-αριστερά ανάλογα που το θέλουμε).

drag label

3. Υποετικέτες για τους πραγματικά καμένους.

Ας πούμε πως έχετε την ετικέτα movies, αλλά κατεβάζετε πολλές ταινίες και χρειάζεστε υποφακέλλους movies/action ή movies/documentary ή movies/2007. No problemo. Δεξί click σε κάποιο download, επιλέγουμε label/new_label και δίνουμε movies\documentary κλπ.

sublabel your torrents

Μόλις κάνατε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη!

Πηγή

Advertisements

One thought on “Οργανώνοντας τα downloads στο μTorrent

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s